شنبه , ۲۵ آذر ۱۳۹۶
آخرین خبرها

سرانه مصرف نمک در ایران دوبرابر جهان است

image_print

70181_697

یک متخصص تغذیه نسبت به مصرف بیش از حد نمک در ایران هشدار داد و گفت: مصرف بیش از حد نمک در سفره های ایرانی باعث شده تا سرانه مصرف ما در جهان دو برابر استادندارد های جهانی باشد.
دکتر سید مصطفی نچواک در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه این که سرانه مصرف نمک در کشور ایران دو برابر استاندارد جهانی است اظهار کرد: بر اساس آمارهای موجود مردم کشور ایران دو برابر نیاز خود از نمک استفاده می کنند و روزانه حدود ۴ تا ۵ گرم نمک مازاد مصرف می کنند.
وی با اشاره به اینکه سدیم از مواد معدنی مورد نیاز و ضروری برای بدن است گفت: نیاز بدن انسان به سدیم حدود ۱۵۰۰ میلی گرم تا ۲۳۰۰ میلی گرم در روز می باشد.
نچواک افزود: هم‌چنین مقدار سدیم مورد نیاز بدن با مصرف حدود ۴ گرم نمک در روز تامین می شود چرا که حدود نیمی از مواد تشکیل دهنده
نمک های خوراکی را سدیم تشکیل داده است.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه مقدار نمک مورد نیاز بدن با داشتن یک رژیم غذایی معمول تامین می شود افزود: اکثر مواد غذایی حاوی سدیم هستند که از طریق مصرف مواد غذایی بدن حدود سه گرم نمک دریافت می کند.
وی اظهار کرد: مقدار نمک مورد نیاز بدن در زمان پخت غذا نیز استفاده می‌شود که با توجه به این مقدار دیگر نیازی به نمک سفره وجود ندارد.
این عضو هیئت علمی وابستگی به مصرف نمک را یک معضل در تغذیه ایرانی ها عنوان کرد و افزود: مصرف نمک می تواند ایجاد وابستگی کند و افراد به تدریج و با گذر زمان نمک بیشتری استفاده
می کنند.
مدیر گروه تغذیه ی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به مشکلات ناشی از مصرف بیش از حد نیاز نمک اشاره کرد و افزود: مصرف زیاد نمک منجر به دفع ادراری کلسیم می شود.
وی در ادامه عنوان کرد: کمبود کلسیم شخص را مستعد پوکی استخوان می کند.
نچواک، بیماری فشار خون را از دیگر پیامدهای مصرف بیش از حد نمک دانست و گفت: فشار خون از عوامل بروز بسیاری از مشکلات در حوزه سلامت است.
نچواک بروز برخی سرطان ها مخصوصا سرطان معده و ایجاد مشکلات کلیوی را از دیگر معضلات مصرف بالای نمک عنوان کرد.
وی در ادامه با اشاره به نقش نمک در طعم دار کردن غذا گفت: می توان از ادویه جات که ارزش غذایی بالاتری دارند یا آبلیمو به عنوان جایگزین نمک استفاده کرد.
این متخصص تغذیه در پایان با اشاره به بالا بودن میزان نمک در کنسروها و غذاهای فست فود اظهار کرد: این مسئله دقت بیشتر مراجع نظارت بر صنایع غذایی در خصوص رعایت استاندارد نمک اضافی موجود در غذاها را می طلبد.

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

8 + 1 =

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>