پنجشنبه , ۲۷ تیر ۱۳۹۸
آخرین خبرها

کارآفرینی با طعم نان ساجی

image_print

1507544_331

چند سالی است که در اقصی نقاط شهر کرمانشاه و دیگر شهرهای استان مکان‌هایی به عنوان نان پزی ساجی( نان محلی)در فعالیت هستند و معمولا خبازان این واحدها خانمها هستند این نان پز ها با استقبال شهروندان هم روبه‌رو شده‌اند و تعداد آنها نیز رو به فزونی است .
به گزارش باختر، این موضوع ما را بر آن داشت تا به سراغ یکی از فعالان این صنف برویم و صحبت‌های وی را در مورد فعالیتش که به نوعی کارآفرینی و خدمات‌دهی است ، بشنویم.
خانمی مسن که با اشتیاق کامل و نظارت بر کار دیگر همکارانش محفلی گرم و صمیمی ایجاد کرده و اکثر مشتریان او از همسایگان بودند که پس از خرید دیگر اقلام لازم در این مغازه حضور به هم رسانیده اند و در این فضای معطر و عطرآگین از بوی نان داغ و تازه منتظر میمانند تا سفارش آنها آماده شود.
او ابتدا از شغلش برایمان میگوید که از جهت نیاز مالی این شغل را انتخاب کرده است هفت سال است به این کار مشغول است.
ابتدا با سرمایه ناچیز و بسیار کمی شروع کرده، از ابتدا به شدت مشکل مالی داشته و همسرش کارگر بود و هیچگونه سرمایه و پس اندازی نداشته است.
با اجاره کردن مکانی مناسب وخریدن سه عدد ساج ، سه عدد گاز و دیگر متعلقات لازم و نیز ۱۰ کیلو آرد شروع به کار کرده است.
در روز اول افتتاح کارگاه هم به تمام مردمی که به کارگاه وی مراجعه کردند نان رایگان داده است. علت این اقدام را چنین بیان می کند: در زندگی و برای شروع کارم خیلی سختی کشیدم با خودم عهد کردم که اگر روزی سرمایه ای داشته باشم که بتوانم مغازه ای اجاره کنم روز افتتاح به مردم نان رایگان بدهم و تا زمانی که کار می کنم به هر شخصی که نیازمند واقعی و مستحق باشد نان رایگان بدهم .
این نیت خیر او قابل ستایش است و باعث ایجاد محبوبیت بیش از پیش وی در بین ساکنین محله و دیگر مشتریان است.
در ادامه صحبت هایش از نحوه تهیه آرد مورد نیاز میگوید: اوایل کارم چون هزینه خرید آرد را نداشتم با ۱۰ کیلو آرد شروع کردم..با وجود اینکه کم بود ولی باز راضی بودم .
بعد از یک ماه یک کیسه ۴۰ کیلویی توانستم بخرم .آرد را از یک نانوایی سنگکی که آشنا بود می خریدم.
طوری کارم گرفت که خرید آرد به ماهی ۴۰ کیسه رسید و سه تا هم شاگرد و کمک کار گرفتم. هم اکنون مخارج خود و سه خانواده دیگر از پخت و فروش این کارگاه تأمین می شود.
نانی که تهیه می شود کاملاً بهداشتی و طبیعی بدون هیچ مواد افزودنی دیگر بجز نمک در اختیار مشتریان قرار می گیرد.
ساعت ۵:۳۰ شروع به کار می‌کنند و تا ۶ عصر یکسره نان میپزند ،حتی ناهار هم منزل نمیروند.
به غیر از مشتریانی که روزانه خرید مقدار مصرفی دارند برخی اوقات چند تا مشتری دارد که برای اجدای مراس و مهمانی های بزرگ نیز به وی سفارش نان می‌دهند و جهت تأمین این سفارشات تا نزدیک صبح در کارگاه هستند و همچنان مشغولند تا نان های سفارش مشتری را آماده کنند.
او می گوید عاشق شغلم هستم در این هفت سال با تمام سختی‌هایی که داشتم هیچوقت احساس خستگی ندارم، طوری که در دو ماه اول چون دست تنها بودم به شدت اذیت می شدم حتی ناهار هم منزل نمی رفتم به خاطر علاقه ای که به شغلم داشتم تمام سختی ها را به جان خریدم.
ولی الان بعد از گذشت این همه سال مواقعی که منزل هستم دوست دارم زودتر برگردم به محل کارم چون واقعاً اینجا گذر زمان را متوجه نمی شوم و این کار برایم لذت بخش و سرگرم کننده است.
وی علت موفقیت خود در کسب مشتریان در وهله اول کمک خداوند در تمام مراحل و مشکلات زندگی او ، سپس تولید نان با کیفیت و جذب بیش از پیش مشتریان می‌داند. البته تشویق چند نفر از دوستان و یک شخص خیرخواه هم خیلی در این مسیر موثر بوده است.
در کنار اینها پشتکار خودش و اینکه هیچ وقت ناامید نشده را از علت های این موفقیت می داند.در این کارگاه کوچک علاوه بر نان ساجی، برساق و یا در بعضی گویش ها بِژی ،کلانه خصوصاً در فصل بهار و گِرده پخت می شود و به فروش میرسد.
معمولاً ظهور این نانوایی های ساجی پز در محلاتی که اکثر ساکنانش از مردمانی هستند که از روستاها به شهر مهاجرت کردند و وجود نان پزها و نیز خریداران معمولا افرادی هستند که قبلا از نان ساجی استفاده کرده اند و هنوز تمایل دارند و نیز افرادی که این نان برایشان جالب و متنوع است مشتریان بیشتری دارد به نوعی پس از نیاز سنجی مکان مناسب برمی گزینند و در کنار دیگر نانواهای محل با ایجاد تنوع در خرید نان همکاری می کنند.
ثریا فخری

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

7 + 2 =

شما می‌توانید از این دستورات HTML استفاده کنید: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>