استاندار کرمانشاه با اشاره به نرخ بیکاری 18.7 درصدی که برای سال 97 استان اعلام شده، گفت: بعد از چندین سال روند افزایشی، سال گذشته شاهد کاهش 2.5 درصدی نرخ بیکاری استان بودیم.
به گزارش باختر و به نقل از ایسنا، هوشنگ بازوند در جلسه کارگروه اشتغال و سرمایهگذاری استان کرمانشاه که روز31 فروردین برگزار شد، اظهار کرد: سال گذشته بعد از چندین سال، نه تنها رشد بیکاری استان متوقف شد، بلکه کاهش 2.5 درصدی نرخ بیکاری را نیز در سطح استان داشتیم.
وی ادامه داد: این کاهش نرخ بیکاری نشان میدهد کرمانشاه استانی ثروتمند است و ظرفیتهای زیادی برای کاهش نرخ بیکاری دارد.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه سال 97 عمدتاً
از طریق سرمایهگذاریها و اشتغال خرد اشتغالزایی کردیم، عنوان کرد: در سال 98 باید این روند را مقداری تغییر دهیم و سراغ مشاغلی برویم که سرانه سرمایهگذاری آنها بیشتر است.
بازوند اظهار کرد: در سال 98 نیز اولویت اصلی ما مقابله با غول بیکاری خواهد بود.
وی یکی از راههای ایجاد اشتغال در استان را جذب سرمایهگذار دانست و یادآور شد: اگر میخواهیم اشتغال ایجاد کنیم بر ما واجب است که سرمایهگذاران را حمایت کنیم.
استاندار کرمانشاه مبارزه با بروکراسی اداری را نیز برای حمایت از سرمایهگذاران ضروری خواند.
بازوند یکی از بخشهایی که میتواند در استان ایجاد اشتغال کمک کند را صنعت مسکن دانست و افزود: باید مشکلات پیش روی این صنعت مرتفع شود.
وی معتقد است، رونق صنعت ساختمان میتواند بسیاری از صنایع دیگر را نیز به دنبال خود بکشد.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه صنعت حمل و نقل نیز میتواند به رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال در استان کمک کند، اضافه کرد: باید صنعت حمل و نقل و شرکتهای این بخش را تقویت کنیم.
بازوند با اشاره به سرانه پایین تعداد خودروهای حمل بار شرکتهای حمل و نقل استان، اظهار کرد: باید تعدادی از این شرکت ها را ادغام کنیم تا تقویت شوند.
وی اضافه کرد: در استانی که دو مرز رسمی و چهار بازارچه مرزی دارد، سیستم حمل و نقل باید به گونهای
تقویت شود که حتی بتواند به استانهای همجوار هم ارائه خدمات داشته باشد.
استاندار کرمانشاه به اداره کل راهداری و حمل و نقل جادهای استان نیز 10 روز زمان داد که برنامه لازم برای تقویت این شرکتها و ایجاد اشتغال بیشتر در این حوزه را ارائه دهد.
بازوند با بیان اینکه حوزه IT نیز یکی از بخشها اشتغالزا است، تاکید کرد: از عملکرد اپراتورهای تلفن همراه در استان گلایهمند هستیم، زیرا تاکنون برنامه شفافی ارائه نکرده اند که از مبالغ زیادی که بابت ارائه خدمات عادی از مردم میگیرند چقدر را صرف ایجاد اشتغال، توسعه زیرساختها و حضور در فعالیتهای اجتماعی کرده اند.
وی به رقم 800 نفری که عنوان میشود در سال گذشته در حوزه IT در کرمانشاه مشغول به کار شدند نیز اشاره کرد و افزود: این رقم را راستیآزمایی خواهیم کرد.
بازوند در ادامه از سفر مدیرعامل صندوق توسعه ملی به استان در آینده نزدیک خبر داد و گفت: دستگاهها باید میزان سرمایهگذاری ارزی و نیازهای خود را مشخص کنند تا در جریان این سفر مطرح شود.
وی ادامه داد: یکی از مواردی که در این سفر پیگیری خواهیم کرد تامین اعتبار 15 میلیارد تومانی برای واحد «پنیر غرب» است که تجهیزات زیادی در این واحد نصب شده و امیدواریم زودتر به بهرهبرداری برسد.
استاندار کرمانشاه در ادامه از دستگاههای اجرایی خواست تکلیف اعتبارات عمرانی خود را مشخص کنند و خاطرنشان کرد: تا ساعت 16 امروز زمان است که این اعتبارات تعیین تکلیف شود و اگر اعتباری در خزانه بماند بازگشت میخورد.
بازوند یادآور شد: البته با پیگیریهایی که انجام دادیم فقط پنج میلیارد تومان از اعتبارات زلزله باقی مانده بود که توزیع آن را انجام دادیم.