امروزه از دینور به عنوان گهـــواره تمدن و اولین زیستگاه بشر در خاورمیانه یاد میشود. دینور با قدمتی بیش از ۱۰ هزار سال به عنوان یک شهر تاریخی بارها و بارها از طرف محققان، تاریخ دانان و باستان شناسان معرفی شده است. زمانی که دینور به عنوان یکی از شهرهای مهم ایران بوده شهر کرمانشاهی وجود نداشته است. دینور با مردمانی نجیب، با اصالت، با تمدن و صبور بارها خود را معرفی کرده است و از این خاک با اصالت بارها و بارها مفاخر بزرگ، ادیبان ، مشاهیر ، شهیدان ، ورزشکارانی پا به این جهان گیتی نهادند و باعث فخر و سربلندی برای این دیار کهن شدند.
ولی هم اکنون این دیار کهن حال خوشی ندارد، خسته است، از پا افتاده و هیچکس به فکر آبادانی این کهن دیار نیست و آن طور که باید و شاید در شان این دیار عمل نکرده اند. چندین دوره نمایندگان مجلس آمدند و رفتند ولی به قولهای خود عمل نکردند. تمام نمایندگان قبل تمرکز و حضورشان را در شهرهای بزرگ تر مثل کنگاور و صحنه گذاشتند و بیشتر برای آبادانی آن حوزه ها تلاش کردند . از بیستون تا میانراهان ۳۰ کیلومتر میباشد و جادهای باریک با پیچ های بسیار خطرناک که به جاده مرگ مشهور شده. این جاده و این محور در شب بسیار تاریک است و فاقد روشنایی می باشد و در طول مسیر و در پیچ های خطرناک و حادثه خیز هیچ گونه علایم و چراغ های خطر و هشداری دهنده ای وجود ندارد و در طول این مسیر ۳۰ کیلومتری هیچ گونه امدادی چه پزشکی و چه خودرویی وجود ندارد و علاوه بر این مشکلات با وجود نداشتن شانه خاکی در طول مسیر هیچگونه گاردریل و نیوجرسی در پیچ ها جانمایی نشده است. در یک ماه گذشته این جاده ۱۰ نفر کشته و ۲۰ نفر زخمی داشته است. آیا دو بانده کردن ۳۰ کیلومتر آنقدر سخت است ؟ یا جان مردم این منطقه بی ارزش است ؟ بارها به کرات خبر مرگ عزیزانمان را که در این محدوده تصادف کرده اند را شنیدیم و به سوگ عزیزانم نشستیم . چه خانوادههایی عزیزان و جوانانشان را در این جاده از دست دادند ، چه بچههای هنوز در انتظار پدرانشان هستند که به منزل برگردند و چه مادرانی چشم انتظار برگشت فرزندانشان هستند ، چه فرزندانی به سوگ مادرانشان نشسته اند ، ولی همچنان این جاده عزیزان و هم دیاری های ما را به کام مرگ میکشاند و توقف ناپذیر به کار خود ادامه میدهد .
این جاده ی ۳۰ کیلومتری از حیث مواصلاتی بسیار حائز اهمیت و مهم است ،گ بخاطر اینکه تمام مردم بخش چمچمال ، دینور ، میانراهان ، سنقر ، قروه ، کندوله ، بیلوار ، کامیاران از این مسیر تردد دارند ، جدا از تردد اهالی این مناطق سالانه جمعیت بسیار زیادی بر تفریح و گردش از این مسیر تردد میکند ، چرا که از بیستون تا میانراهان ، دینور و سنقر طبیعت بسیار دیدنی و سرسبزی دارد و سالانه میزبان جمعیت بسیاری از گردشگران است و این جاده بارها و به کرات گردشگرانی که در این منطقه آمده اند را به کام مرگ کشانده ولی هنوز مسئولین امر به اهمیت این جاده پی نبرده اند .این بخش از ظرفیت و پتانسیل گردشگری بالایی برخوردار است بطوری که در روزهای جمعه طول ترافیک گردشگران که به این منطقه آمده اند به ۲۰ کیلومتر هم میرسد و باید ساعتها در این ترافیک بمانی تا به مقصد برسیم و یا به منزل برگردی . علی ایحال می توان با درست کردن و دو بانده کردن این جاده گردشگران بیشتری را به این منطقه کشاند ، این امر باعث رونق و شکوفایی اقتصاد و همچنین باعث رونق زمین های کشاورزی و دامداری این منطقه میشود . گردشگران بسیاری با توجه به نابلد بودن این جاده و نظر به اینکه پیچ های این جاده بسیار تند و ۹۰ درجه می باشد باعث تصادفات زیادی در این مسیر و منجر به کشته شدن و زخمی شدن این گردشگران شده است و شیرینی تفریحی به بدترین نحو به کامشان زهر شده و هیچ وقت خاطره این گردش و این جاده را فراموش نمی کنند . در این مدت چه نخبگان و چه عزیزانی که همه در پست های مهم و مدیریتی حضور داشتند و در این جاده به کام مرگ کشانده شده اند ، چه بسا اگر این عزیزان زنده میماندند همه از مفاخر و افتخار آفرینان این استان می شدند ولی دریغا که این جاده و اجل به آنها این اجازه را نداد و اکنون با توجه به این تفاسیر و توصیحات از جناب آقای دکتر رضایی نماینده محترم و مردمی بیستون ، صحنه ، کنگاور و هرسین در مجلس شورای اسلامی و استاندار محترم جناب آقای مهندس با روند و فرماندار محترم صحنه جناب آقای مهندس حیدری و دیگر مدیران و مسئولین استان تقاضامندیم نسبت به دو بانده کردن این مسیر از بیستون تا میانراهان اقدامات لازم را انجام دهند و باقیات و صالحاتی از خود به جای بگذارند که همیشه مردم این دیار از این عزیزان به نیکی یاد کنند .
به امید کرمانشاهی آباد
گزارش از حمیدرضا مرادیان