مراسمی درسالن آمفیتئاتر خانه صنعت ومعدن استان باحضور رئیس کل دادگستری، دادستان کرمانشاه، رئیس اتاق بازرگانی، ریاست سازمان صنعت معدن و تجارت، ریاست اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی ،مدیرکل اداره امور اقتصادی و دارایی، مدیر کل امور مالیاتی استان، مدیر کل اداره بهداشت، مدیرکل تعزیرات وجمعی از صنعتگران،معدن کاران و کار آفرینان برگزار شد.
درابتدای اين مراسم دبیرکل اجرایی خانه صنعت ومعدن استان کرمانشاه، درجمع صنعتگران، معدنکاران و کارفرمایان استان ، از پیگیری برای راهاندازی شوراهای حل اختلاف در شهرکهای صنعتی استان كرمانشاه یاد کرد و گفت: بنا داریم با همکاری سازمان صنعت، معدن و تجارت و دادگستری استان، این شوراها را در چهار شهرک صنعتی بیستون، روانسر، سرپلذهاب و صحنه راهاندازی کنیم تا در هر یک از نقاط استان یک شورا داشته باشیم.
وی ادامه داد: امکانات و زیرساختهای مورد نیاز ایجاد این شوراها فراهم شده است.
فرهاد مرزی معتقد است، راهاندازی این شوراها به حل سریعتر مشکلات واحدهای صنعتی کمک خواهد کرد.
مرزی در ادامه با بیان اینکه قرار است سرمایهگذاران چینی چهار میلیارد دلار در ایران سرمایهگذاری کنند، اظهار کرد: از این سرمایهگذاری استقبال میکنیم، اما باید این کار برای صنایع پیشران که نیاز واقعی کشور و استانها است انجام شود.
وی با اشاره به آمادگی چینیها برای احداث یک واحد تولید کاشی و سرامیک با ظرفیت 20 میلیون مترمربع در کرمانشاه، خاطرنشان کرد: این در حالی است که ما سه کارخانه کاشی و سرامیک در استان داریم که
یکی از آنها تعطیل است و دو کارخانه دیگر با 50 درصد ظرفیت کار میکنند.
دبیر خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه راهاندازی این واحد را زمینهساز تعطیلی واحدهای کاشی و سرامیک موجود استان دانست و یادآور شد: اگر به همین واحدهای موجود 100 میلیارد تومان نقدینگی تزریق شود،
میتوانند کار خود را گسترش دهند و برای 500 نفر اشتغالزایی کنند.
مرزی اضافه کرد: اینکه سرمایهگذاران چینی از خاک و انرژی ارزان ایران استفاده کنند و در بخشی که نیاز نداریم سرمایهگذاری نمايند، منطقی نیست.
وی همچنین از اینکه دستگاهها و ادارات استان نیازهایشان را از واحدهای تولیدی كرمانشاه خریداری نمیکنند، انتقاد کرد و گفت: استانهای دیگر حتی در برگزاری مناقصات نیز غیربومیها را به سختی میپذیرند، اما در کرمانشاه شرایط برعکس است.
دبیر کل اجرایی خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه به راهاندازی مجتمع قضایی اقتصادی استان هم اشاره داشت و با بیان اینکه کرمانشاه اولین استان کشور بود که چنین مجتمعی را راهاندازی کرد، افزود: داشتن این مجتمع میتواند حتی رتبه کشور بلحاظ شاخص فضای کسب و کار را نیز ارتقا دهد.
مرزی خواستار حمایت بیشتر دستگاه قضایی استان از این مجتمع شد و خاطرنشان کرد: تقاضا داریم پروندههای متفرقه وارد این مجتمع نشود.
همچنین درخواست داریم از قضات تخصصی برای پروندههای اقتصادی استفاده شود تا رسیدگی به صورت تخصصی و در زمانی کوتاه انجام گردد.
در ادامه جهانبخش شکری رئیس خانه صنعت و معدن استان کرمانشاه نیز مهمترین مشکلات واحدهای صنعتی را برشمرد که وثایق بانکی، عدم اجرای مصوبات ستاد تسهیل و ... از مهمترین آنها بود.
وی افزود: از سوی دیگر اخیراً شاهد سرمایهگذاریهای خارجی در استان هستیم که اگرچه نیاز جدی است، اما باید در زمینهای که ظرفیت و پتانسیل داریم انجام شود.
در ادامه این نشست سید احمد اسماعیلی مدیرعامل شرکت کاشی کاژه نیز از سرمایهگذاری چینیها در زمینه
کاشی و سرامیک در ایران انتقاد کرد و گفت: سرمایهگذاری
در حوزه کاشی و سرامیک در شرایطی صورت میگیرد که با مازاد ظرفیت کاشی و سرامیک در کشور مواجهیم.
وی ادامه داد: ما توانستیم در بازار عراق به لحاظ قیمت و کیفیت، کاشی و سرامیک تولیدی چینیها را
جا بگذاریم واز میدان خارج کنیم و حالا قرار است آنها برای سرمایهگذاری به داخل کشور ما بیایند.
اسماعیلی معتقد است، اگر این سرمایهگذاری شکل بگیرد، همین واحدهای موجود که با 50 درصد ظرفیت کار میکنند نیز تعطیل خواهند شد.
در اين مراسم ، همچنين رئیس کل دادگستری استان گفت: مشکلات و موانع حقوقی تولیدکنندگان و صنعتگران استان خارج از نوبت در دستگاه قضائی رسیدگی میشود.
توسلی زاده رئیس کل دادگستری استان طی سخنانی گفت: دستگاه قضائی پیرو فرمایشات رهبر معظم انقلاب در راستای حمایت همه جانبه از تولید سازوکارهای لازم را تدارک دیده است .
وي در ادامه با اشاره به اینکه به همه قضات و مسئولان مجتمعهای قضائی تاکید شده که موارد مربوط به تولید را در
اولویت قرار دهند افزود: در جهت تقویت این امر مجتمع دعاوی اقتصادی استان نیز سال گذشته افتتاح شد .
وی با اشاره به اینکه ذهن یک کارآفرین باید از آرامش لازم برخوردار باشد تا بتواند در کار موفق عمل کند، افزود: ما تلاش میکنیم امنیت و آرامش کارآفرینان را تأمین کنیم و در بخش قضائی کمک کار آنها باشیم تا بتوانند در آرامش فعالیت کنند.
رئیس کل دادگستری استان کرمانشاه، تقویت اشتغال را زمینهای برای کاهش بروز جرم دانست و تصریح کرد: رئیس قوه قضاییه بر حل مشکلات صنعتگران تاکید دارد و بنده معتقدم بحث کسب و کار بسیار مهم است ،چرا که ایجاد هر شغل از وقوع یک جرم و آسیب اجتماعی جلوگیری میکند.
وی با بیان اینکه در دنیای امروز اقتصاد حرف اول را میزند، افزود: ما دست صنعتگران را میبوسیم و هر کاری
از دستمان بر بیاید برای آن انجام میدهیم و در مورد بخش تولید حساسیم.
توسلیزاده آمار پایین شاغلین در حوزه صنعت استان را نگران کننده دانست و با اشاره به الزامات کارهای تولیدی و فرآیندهای مختلف آن، عنوان کرد: اگر هر بخشی از فرآیند تولید ناقص باشد تولیدکننده نمیتوانند کارش را ادامه دهد.
وی ایجاد امنیت و رفع مشکلات قضایی را بر عهده
دادگستری دانست و تاکید کرد: تا ذهن آرام نباشد کاری انجام نمیشود و موفقیتی حاصل نخواهد شد.
توسلیزاده قرار گرفتن خود در جایگاه ریاست کل دادگستری استان را یک فرصت مناسب برای کار کردن و خدمت به مردم توسط خویش دانست و بیان کرد: میخواهم با تمام توان به استان خدمت کنم و طوری کار کنم که همه به من دسترسی داشته باشند.
وی درپایان با اشاره به برگزاری جلسات ماهیانه با خانه صنعت و معدن، از همه تولیدکنندگان خواست تابرای رونق بخش های تولیدی،مشکلات خودرا
ارسال کنند تابا همفکری بتوانیم واحدها ی تولیدی را
به چرخه فعالیت برگردانیم.